Mördegskakor

Letar man efter en deg som är lätt och enkel att göra till små kakor, kan jag verkligen rekommenderar mördegen.
Grundreceptet på mördeg går att använda till olika goda småkakor, eller varför inte pajskal till en smarrig paj.

Mördegen är lätt att arbeta och passar hela familjen att baka med, det som kan sätta stopp för bakverken är fantasin som sätter gränser för det kreativa som ska tillverkas.
Med denna deg kan man göra olika sorters kakor, så som brysselkex, schackrutor och syltkakor eller varför inte olika figurer, istället för att göra kakor som finns kan man hitta på egna genom att kavla ut degen och stansa ut cirklar, ovala strö över pärlsocker, nötter eller varför inte spritsa ut kristyr.

vill man ha en mer nötig smak på kakorna kan man blanda i nötter
Om man vill ha en annan smak en vanilj på kakorna kan man använda smak extrakt av olika smaker eller varför inte färga degen till sin favorit färg.
Ät och njut av nybakade kakor till en kopp kaffe eller vad man känner för.

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 1/5 dl strösocker
  • 1/5 tsk vanilj extrakt / 1 tsk vaniljsocker
  • 2.5 dl Vetemjöl
  • 2 msk Kakao
  • 5 droppar valfri hushållsfärg

Gör såhär:

  • blanda alla ingredienser i en matberedare/ köksassistent till en fast deg.
  • låt vila i kylskåpet 30 min.
  • baka ut degen till valfri kaka.
  • låt kakorna vila 1 timme i kylskåpet.
  • starta ugnen på 175 grader.
  • baka ut kakorna i ugnen

Blada ingredienserna
Blanda alla ingredienser
deg
blir först smulig men fortsätt mixa, så blir det till en kompakt deg
inplastad deg
inplastad deg låt vila i kylskåpet i 30 min
Delad deg
Delade degen i tre delar för att vissa olika sorters kakor, Behöver man inte göra.

Här ger jag 3 stycken tips på vad som kan bakas med mördegen.




ugnen 175 grader
ugnen 175 grader
grädda kakorna i ugnen och njut

• • •

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.