Italienska maränger
Här kommer ett recept på italienska maränger. Detta recept är enkelt och framförallt väldigt gott. Maränger är något som platsar på alla dessertbord och passar hela familjen, både stora som små.
Dessa är jättegoda att äta som dom är, eller varför inte tillsammans med en kula vaniljglass!
Ett enkelt sätt att göra marängerna lite roligare är att färga smeten i olika färger. Om man vill använda marängen till tårtbotten är det bara att följa receptet enligt nedan men istället forma smeten till runda diskar. Ett annat alternativ är att spritsa små maränger och använda dessa som dekoration på exempelvis en tårta eller en god dessert.
En viktig sak att tänka på när man ska vispa upp äggvita till ett luftigt skum är att alla redskap som kommer i kontakt med äggvitan, exempelvis skålar eller vispar är grundligt rengjorda, finns det fett på något redskap eller att det kommit med minsta spår av äggula vid separationen så kommer inte äggvitan att resa sig och bilda ett skum.
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 nypa salt
- 1/5 dl kokade vatten
Gör såhär
- Separera äggulan från äggvitan,
- Koka upp vatten och strösocker till en sockerlag
- Vispa äggvitan och saltet till ett hårt skum
- Häll i sockerlagen i en jämn stråle, och vispa i 10 minuter
- Färga marängen eller spritsa ut på bakplåtspapper
- Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme.
• • •