Rosor av sockerpasta
I detta recept ska jag visa hur man gör fina och framförallt väldigt enkla rosor av sockerpasta. Sockerpasta är enkelt och roligt att bearbeta och kan användas använda till många olika typer av dekorationer, bland annat till tårtor och bakelser. Det är bara fantasin som kan sätta stopp för det kreativa när man jobbar med sockerpasta.
Sockerpasta ett bra och enkelt alternativ om man inte tycker om eller tål marsipan, sockerpastan innehåller varken nötter eller mandel. Den är mycket följsam att arbeta med och forma, till skillnad från ”vit” marsipan som ofta är lite åt det grå-gulare hållet kan sockerpastan fås helt kritvit
Tårtor med olika färger, bokstäver eller blommor är oftast gjorda med Sockerpasta i varierande färger som formats för att passa stilen på tårtan eller bakverket. Det finns många sätt att göra olika figurer eller blommor, man kan även få klarare eller mörkare färger på sockerpastan genom att färga den med färg-gel.
Ingredienser
- Florsocker
- Sockerpasta
Gör såhär
- Arbeta sockerpastan tills den blir mjuk
- Kavla ut sockerpastan tills den blir ca 5mm tjock, använd dig av lite florsocker för att sockerpastan inte ska fastna på underlaget.
- Stansa ut 4 stora cirklar och 4 små cirklar
- Ta en stor cirkel och rulla ihop den så att den får formen av en kon.
- Lägg till ytterligare en cirkel, varva stora och små cirklar. Upprepa tills man är nöjd med storleken på rosen.
- Skär av botten med en kniv så det blir en slät yta som rosen kan stå på
- Använd rosorna till att dekorera en tårta eller bakelse.
• • •