Chokladbollar

Får man oväntat besök och inte har något hemma att bjuda på till fikat, då är chokladbollen en av några snabba och enkla bakverk att göra. chokladbollar passar hela familjen stora som små.

Denna ljuvliga chokladbollen eller varför inte kokosbollen är ett bakverk som har bakats i nästan alla hushåll, det vill säga att det bästa med chokladbollssmeten är att man kan variera den med så otroligt mycket, så som smak, färg, former.

vill man ha chokladbollarna nyttigare så kan man till exempel blanda i dadlar, russin nötter, ja det finns oändligt mycket man kan göra med chokladbollar.
Om tiden är knapp eller och inte hinner göra så många chokladbollar som man vill, kan man därför göra en stor eller varför inte bara äta smeten som den är.

När det kommer till att rulla eller dekorera chokladbollarna är det nog smaken och fantasin som sätter stopp, med strössel, pärlsocker, kokos eller varför inte lakrits är några alternativ att rulla chokladbollarna i.

Om man vill göra annorlunda chokladbollar kan man till exempel gömma jordgubbsbitar, Daim eller varför inte sin egna favorit i mitten av chokladbollen, och göra den rund och rulla i sin favorit strössel.
när man har gjort klart sina chokladbollar blir det super gott och blir lite lyxigare till fikat om man har blandat i något smarrigt i smeten.

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kallt kaffe /kallt vatten
  • Strössel att rulla i

Gör såhär

  • Blanda samman alla ingredienser till en smidig smet.
  • Ta en klick smet och rulla/ forma till eget konstverk.
  • lägg dom i valfri strössel och rulla runt dom.

• • •

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.